Cel Wonen van het OCMW (Sociaal Huis)

Categorie: Wonen

Dienstverlening:

Woonwinkel:
Alle vragen over huisvesting. Bvb. alles over de huurwet, huisvestingspremies, bemiddeling tussen huurder en verhuurder, aanvraag huursubsidies, ... Aanvraag klussendienst. Samenstelling van een dossier tot inschrijving voor sociale woning. Verhuis. Aanvragen allerlei premies bij bvb. verbouwing, melden van gebrek aan woonkwaliteit, woningonderzoeken...
Cel energie:
Probleem met energiefacturen. Het is belangrijk om in te gaan op hun uitnodiging en samen te zoeken naar een oplossing anders kan je energie afgesloten worden. Samen kan er ook gekeken worden of je recht hebt op bepaalde premies.
Crisisopvang:
bemiddeling bij uithuiszetting, plaatsbeschrijving voor huurwaarborg, noodopvang, crisisopvang, doorgangswoning voor mensen in noodsituatie. Helpen zoeken naar of aanbieden van crisisopvang, zoeken naar woningen, bemiddeling bij huurachterstallen.
Sociaal verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen:
biedt sociale huurwoningen aan. Je moet een aanvraag doen om op de wachtlijst te komen. Voorrang aan mensen met weinig middelen en meeste nood. Voor de aanvraag heb je documenten nodig (met hulp van je sociaal werker) ,moet je meerderjarig zijn en geen eigendom hebben.

Contactinformatie:

Adres: Oscar Delghuststraat 62
Ronse 9600

Telefoon: 055-23.28.51 (Woonwinkel + energie)
055-23.28.43 (crisisopvang)
055-23.28.56 ( zitdag sociaal verhuurkantoor)

E-mail: ---

Web: http://www.sociaalhuisronse.be

Gratis advies

Woonwinkel:
Alle werkdagen van 08u30 tot 11u30
Crisisopvang:
Van 08u30 tot 11u30 en in de namiddag op afspraak. Na 16u00 via politie (055-33.78.30)
Sociaal verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen, trefpunt Ronse:
Donderdag van 08u30 tot 11u30 en maandag op afspraak

72: Station - Germinal - Europawijk

Locatie: