28-022019

Nieuwsbrief maart

Huurwaarborg lenen bij Vlaams Woningfonds
Een goede en betaalbare woning vinden is niet eenvoudig. De huurprijzen zijn hoog. En dan is er nog de huurwaarborg. Vandaag mag een verhuurder drie maanden waarborg vragen. En dat is voor vele mensen niet meer haalbaar.
Het Vlaams Woningfonds wil hierbij helpen. Ben je van plan een huisje te huren? Heb je een laag inkomen, geen eigendommen en geen schulden? Dan kom je misschien in aanmerking voor een gratis en renteloze lening bij het Vlaams Woningfonds om de huurwaarborg te betalen.

Prijs van de Solidariteit voor 'Rap op Stap'
PVDA-PTB heeft in Ronse haar Prijs van de Solidariteit uitgereikt. Dit jaar ging de prijs naar het Rap-op-Stapkantoor van De Vrolijke Kring vzw.

'Rap op Stap' maakt het voor mensen met een beperkt budget mogelijk om toch een leuke uitstap te maken of eens op vakantie te gaan. De organisatie kreeg de meeste stemmen voor de Prijs van de Solidariteit en kreeg als beloning een beeldje ontworpen door Ilse Kerkhove. Het vrijwilligersteam achter Rap op Stap hoopt dat de stad er nu werk van maakt om het project professioneel te verankeren. De andere genomineerden voor de Prijs van de Solidariteit van PVDA waren Poverello, Take & Share en Auxilior

Terug naar overzicht