01-122018

Nieuwsbrief december

HOGERE HUURWAARBORG ZET TOEGANG TOT WONEN VOOR MENSEN IN ARMOEDE VERDER OP DE HELLING
Begin oktober werd het nieuwe Vlaamse huurdecreet goedgekeurd in het Vlaams Parlement. In die nieuwe huurwet zit ook de verhoging van de huurwaarborg van twee naar drie maanden. Die verhoging zal het voor mensen in armoede nog moeilijker maken om een goede woning te vinden. Ook al wordt er een huurwaarborglening voorzien.

VERSNELDE DALING WERKLOOSHEIDSUITKERINGEN VERGROOT ARMOEDE
In Vlaanderen leeft nog steeds 1 op 10 mensen in armoede. De federale regering wilde dit oplossen met 'jobs, jobs, jobs'. Maar in de praktijk zien we dat mensen met een laag inkomen of korte scholing meestal terechtkomen in laag betaalde, tijdelijke en deeltijdse jobs. Het zijn jobs die vaak geen uitweg bieden uit de armoede. De versnelde daling van de werkloosheidsuitkeringen zal hieraan niets veranderen. Mensen zullen hierdoor niet sneller een beter betaalde job vinden. We verwachten eerder dat de daling van de werkloosheidsuitkeringen de armoede zal doen toenemen…


Straks wordt het Kerstmis. Ook voor mensen in armoede. Wij hebben een wens voor iedereen. Een gelukkig nieuw jaar met lieve mensen om je heen. Mensen die van je houden om wie je bent, in wie je een stukje van jezelf herkent. Laat merken dat je om hen geeft, dat je samen met hen iets moois beleeft. Dan is je leven pas een feest. Maar er zijn altijd dagen die minder goed zijn. Wat we wel aan elkaar kunnen geven, is echte vriendschap in het leven. Vriendschap vol liefde, geduld en verdraagzaamheid. Geef het door en we raken het nooit meer kwijt. Als je durft te blijven geven, komt geluk vanzelf in ons leven. Dit is wat wij jullie wil wensen, dus geef het door aan alle mensen.

Veel geluk, liefde en een goede gezondheid voor 2019!

Terug naar overzicht