18-122017

Vacature vrijwilligers Wegwijzers

De Vrolijke Kring (DVK), Samenlevingsopbouw (SLO) en Sociaal Huis/OCMW Ronse zoeken…

WEGWIJZERS (M/V)

Wat jij voor onze doelgroep zou kunnen betekenen…
Iedereen wordt op een bepaald moment in het leven wel eens geconfronteerd met een tegenslag. Zo is dat. Niets aan te doen. Je gaat verder. Maar een lange reeks tegenslagen of een hele grote op het verkeerde moment kunnen je volledig doen ontsporen. Je raakt van de regen in de drop, zo erg dat je de paraplu niet meer open krijgt, of zelfs niet meer weet waar je dat ding hebt gelaten. Dan is het goed om weten dat er iemand is om een helpende hand te reiken.
Dat proberen de wegwijzers van DVK, samen met SLO en Sociaal Huis/OCMW Ronse, dagelijks te doen: drempels verlagen voor mensen die hulp nodig hebben en/of sociaal geïsoleerd zijn en niet goed weten hoe en waar ze hulp kunnen krijgen.
Maar we kunnen altijd extra handen gebruiken. Daarom zijn we op zoek naar mensen die op vrijwillige basis anderen willen ondersteunen in het vinden van de juiste hulp en/of het doorbreken van dat isolement.

Naar wie zijn we op zoek…
Je hebt een luisterend oor Je hebt een open geest Je bent sociaalvoelend Je helpt graag anderen Je kan tijd vrijmaken Je bent bereid je vrijwillig in te zetten voor anderen Je verdraagt slecht onrechtvaardigheid


Moet je iets speciaals kunnen…
Alles valt te leren, dus maak je geen zorgen. De wil om te helpen staat voorop.

Wat kunnen wij voor u betekenen…
Je wordt opgenomen in een groep van enthousiaste vrijwilligers die sterk aan elkaar hangt, die samen wil groeien in menselijkheid en gezamenlijk streeft naar een rechtvaardige samenleving voor iedereen.
Dankbaarheid is natuurlijk gegarandeerd.
Er worden ook vormingen, individuele ondersteuning en groepsmomenten voorzien.
Daarnaast krijg je ook een vrijwilligersverzekering. Waar zou dat allemaal moeten gebeuren…
In de straten en wijken van Ronse, in de lokalen van DVK, in de basisvoorziening Den Botaniek bij Samenlevingsopbouw en in de kantoren van het Sociaal Huis. Hoe kan je ons contacteren…
De Vrolijke Kring Samenlevingsopbouw OCMW – Sociaal Huis
Priesterstraat 38 Spinstersstraat 36 Oscar Delghuststraat 62
9600 Ronse 9600 Ronse 9600 Ronse
055/31.67.91 055/30.53.66 050/23.74.11
www.devrolijkekring.be www.samenlevingsopbouw.be www.sociaalhuisronse.be

Terug naar overzicht